Kövi Pál - Erdélyi lakoma
A híres New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa, Kövi Pál több, mint két
évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait.
Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az
1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain
megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei,
népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az
egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet újrakiadásával arra
vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit. Mindezt
úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez
alakítva adjuk tovább.
évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait.
Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az
1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain
megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei,
népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az
egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet újrakiadásával arra
vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit. Mindezt
úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez
alakítva adjuk tovább.
Adatlap
Ár: | 9.000 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.05.15 |
Eddig megtekintették 16 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Kövi Pál - Erdélyi lakoma" című hirdetést látja. (fent)