
Olasz szakácskönyv
Olasz szakácskönyv Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát
jelenti... Elevenítsünk fel egy-egy olasz vakációt, és főzzünk úgy, mint az
olaszok! Vásároljuk meg a friss alapanyagokat, és töltsük meg konyhánkat a
napfény és az életöröm hangulatával! Va bene? Az itáliai konyha hagyományos
receptjeit és különlegességeit ismertető kulturális szakácskönyv régióról
régióra, a tradicionális helyi menüsort követve vezet be Olaszország
konyhaművészetébe, a hazaitól eltérő étkezési szokásaiba, és megadja a magyar
szokásokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és
tésztából áll: a könyvben számos leves, hús- és zöldségétel, desszert, ital, sőt
lekvár receptje is olvasható. Megtudhatjuk belőle, milyen is az a genovai
bazsalikom; mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának; hogy
készül az igazi olasz kuglóf, a panettone; ehetünk-e padlizsánt csokoládéval...
és borjúhúst tonhallal; hogyan készítsünk házi limoncellót. Az izgalmas
gasztroutazást gyönyörű fotók teszik még átélhetőbbé. Tudta, hogy: - miért
tökéletes választás az extra szűz liguriai olívaolajnak? - Marche régió
jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi? - már Boccaccio
Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt? - milyen ünnepekhez kötődnek
Olaszországban a libaételek? - mit esznek Velencében Szent Márk ünnepén? - mi az
a Ferragosto, és milyen fogásokat tálalnak fel ekkor?
jelenti... Elevenítsünk fel egy-egy olasz vakációt, és főzzünk úgy, mint az
olaszok! Vásároljuk meg a friss alapanyagokat, és töltsük meg konyhánkat a
napfény és az életöröm hangulatával! Va bene? Az itáliai konyha hagyományos
receptjeit és különlegességeit ismertető kulturális szakácskönyv régióról
régióra, a tradicionális helyi menüsort követve vezet be Olaszország
konyhaművészetébe, a hazaitól eltérő étkezési szokásaiba, és megadja a magyar
szokásokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és
tésztából áll: a könyvben számos leves, hús- és zöldségétel, desszert, ital, sőt
lekvár receptje is olvasható. Megtudhatjuk belőle, milyen is az a genovai
bazsalikom; mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának; hogy
készül az igazi olasz kuglóf, a panettone; ehetünk-e padlizsánt csokoládéval...
és borjúhúst tonhallal; hogyan készítsünk házi limoncellót. Az izgalmas
gasztroutazást gyönyörű fotók teszik még átélhetőbbé. Tudta, hogy: - miért
tökéletes választás az extra szűz liguriai olívaolajnak? - Marche régió
jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi? - már Boccaccio
Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt? - milyen ünnepekhez kötődnek
Olaszországban a libaételek? - mit esznek Velencében Szent Márk ünnepén? - mi az
a Ferragosto, és milyen fogásokat tálalnak fel ekkor?

Adatlap
Ár: | 6.296 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.06.19 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Olasz szakácskönyv" című hirdetést látja. (fent)