
Canelé forma (szilikon)
Édesszájú vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi
süteményekkel? Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha
csodasüteményt? Varázsold a francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t
tudsz készíteni ezzel a szilikon formával! Nem hiányozhat a te konyhádból sem,
ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy! Itt egy recept, amellyel
rögtön ki is próbálhatod a formát: Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl
zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4
evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy
vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival
együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6
percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és
keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba,
keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés
mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető
edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a
vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák
eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia
receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent
formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A
rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba ? fél centit hagyjunk a peremig ?, majd
süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek
fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au
lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm
Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)
süteményekkel? Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha
csodasüteményt? Varázsold a francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t
tudsz készíteni ezzel a szilikon formával! Nem hiányozhat a te konyhádból sem,
ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy! Itt egy recept, amellyel
rögtön ki is próbálhatod a formát: Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl
zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4
evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy
vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival
együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6
percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és
keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba,
keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés
mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető
edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a
vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák
eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia
receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent
formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A
rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba ? fél centit hagyjunk a peremig ?, majd
süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek
fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au
lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm
Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)

Adatlap
Ár: | 2.170 Ft |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2025.04.30 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai

Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Canelé forma (szilikon)" című hirdetést látja. (fent)