
Collango drops d3&k komplex komplex 60 adag 20 ml
A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent: a minőségi
alapanyaggal a magas hatóanyag tartalommal ismert és elismert + nyomonkövethető
alapanyag gyártókkal egyszerű adagolással kiváló ár- érték aránnyal Collango
Drops D3&K komplex jellemzői: 4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K
komplexet (900 µg K1- vitamin és 100 µg K2- vitamin)/ adag 1 adag: 12 csepp 60
adag/kiszerelés MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik-
orángután barát) Collango Drops D3&K komplex előnyei: Magas hatóanyag
tartalom Gazdaságos kiszerelés Könnyen adagolható A Collango Drops D3+K Komplex
egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin, alga eredetű
D3-vitamin (vegan) és teljesen természetes, biotranszformációval előállított
vegan K2-vitaminból áll melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk.
Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei)
olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és
így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit.K-vitaminról
általánosanA K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely
támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre
több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái
eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére. A
K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon),
melyet növények szintetizálnak. A K2-vitamin különböző formái (menakinonok)
főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek
emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják.A kutatók az utóbbi pár
évtizedben jöttek rá, hogy a K1- és K2-vitaminok nemcsak eltérő kémiai
szerkezettel, de különböző funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal sokan nincsenek
is tisztában a K2-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Így nagyon
fontos megismerni a K2-vitaminban rejlő előnyöket és ezáltal a fogyasztásának
fontosságát is.A K2-vitamin funkciója és egészségre gyakorolt hatásaA K-vitamin
mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje
előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérje játszik szerepet a véralvadásban,
de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működöséhez is hozzájárul. Míg a
K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismeretes,
addig a K2-vitamin mindezek mellett egy változatosabb funkciókat betöltő
szereppel bír az emberi szervezetben.A csontok egészségének, épségének megőrzése
nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a
csontjaink egészségét pl.: D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége
stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a
K2-vitaminnal.Hogy miért?Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű
fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és
megújulásában is. Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a
kalciumhoz melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba és a csont
mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik.A K2-vitamin aktivál egy olyan
fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az
erek falában. Ezáltal, kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének,
merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin
visszatartja a kalciumot, és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát,
hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív
egészségi állapotát.Milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatunk
K2-vitaminhoz?K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek: hús
(csirke, marha) tojássárgája magas zsírtartartalmú tejtermékek (pl.vaj, sajtok)
csirkemáj felvágottak (sonka, szalámi) Jelentős mennyiségű K2-vitamint
tartalmaznak az erjesztett élelmiszerek is, mint például a savanyú káposzta,
sajt. Az élelmiszerek legmagasabb K2-vitamin koncentrációja a japán eredetű
natto tartalmazza, mely szójából erjesztéssel készül.Milyen tünetek
jelentkezhetnek K-vitamin hiány esetén?A K-vitamin hiány felnőtteknél ritka, de
sajnos nem kizárt. Azokat az embereket érintheti, akiknek a gyógyszerszedésük
által gátolva van a K-vitamin anyagcsere a szervezetükben (pl. antibiotikumok).
De előfordulhat különböző élelmiszer és tápanyagfelszívódási zavarban szenvedő
betegeknél, valamint újszülötteknél, csecsemőknél is.Leggyakoribb tünetei a
K-vitamin hiánynak: Hosszabb véralvadási idő Vérzés Csontritkulás Mennyi K-
vitaminra van szükségünk?Nincs hivatalos ajánlás a K2-vitamin bevitelére, mivel
ezen tápanyaggal kapcsolatos kutatások száma folyamatosan növekszik. Azonban
K-vitaminhoz juthatunk, mint már szó esett róla az elfogyasztott
élelmiszerekből, étrend-kiegészítőkből, illetve a bélben élő baktériumok
termelése által is. Így az összes K-vitamin javasolt bevitele nők esetében
hozzávetőleg 90 mikrogramm/nap, míg a férfiaknál 120 mikrogramm/nap.
alapanyaggal a magas hatóanyag tartalommal ismert és elismert + nyomonkövethető
alapanyag gyártókkal egyszerű adagolással kiváló ár- érték aránnyal Collango
Drops D3&K komplex jellemzői: 4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K
komplexet (900 µg K1- vitamin és 100 µg K2- vitamin)/ adag 1 adag: 12 csepp 60
adag/kiszerelés MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik-
orángután barát) Collango Drops D3&K komplex előnyei: Magas hatóanyag
tartalom Gazdaságos kiszerelés Könnyen adagolható A Collango Drops D3+K Komplex
egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin, alga eredetű
D3-vitamin (vegan) és teljesen természetes, biotranszformációval előállított
vegan K2-vitaminból áll melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk.
Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei)
olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és
így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit.K-vitaminról
általánosanA K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely
támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre
több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái
eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére. A
K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon),
melyet növények szintetizálnak. A K2-vitamin különböző formái (menakinonok)
főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek
emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják.A kutatók az utóbbi pár
évtizedben jöttek rá, hogy a K1- és K2-vitaminok nemcsak eltérő kémiai
szerkezettel, de különböző funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal sokan nincsenek
is tisztában a K2-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Így nagyon
fontos megismerni a K2-vitaminban rejlő előnyöket és ezáltal a fogyasztásának
fontosságát is.A K2-vitamin funkciója és egészségre gyakorolt hatásaA K-vitamin
mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje
előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérje játszik szerepet a véralvadásban,
de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működöséhez is hozzájárul. Míg a
K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismeretes,
addig a K2-vitamin mindezek mellett egy változatosabb funkciókat betöltő
szereppel bír az emberi szervezetben.A csontok egészségének, épségének megőrzése
nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a
csontjaink egészségét pl.: D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége
stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a
K2-vitaminnal.Hogy miért?Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű
fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és
megújulásában is. Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a
kalciumhoz melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba és a csont
mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik.A K2-vitamin aktivál egy olyan
fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az
erek falában. Ezáltal, kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének,
merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin
visszatartja a kalciumot, és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát,
hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív
egészségi állapotát.Milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatunk
K2-vitaminhoz?K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek: hús
(csirke, marha) tojássárgája magas zsírtartartalmú tejtermékek (pl.vaj, sajtok)
csirkemáj felvágottak (sonka, szalámi) Jelentős mennyiségű K2-vitamint
tartalmaznak az erjesztett élelmiszerek is, mint például a savanyú káposzta,
sajt. Az élelmiszerek legmagasabb K2-vitamin koncentrációja a japán eredetű
natto tartalmazza, mely szójából erjesztéssel készül.Milyen tünetek
jelentkezhetnek K-vitamin hiány esetén?A K-vitamin hiány felnőtteknél ritka, de
sajnos nem kizárt. Azokat az embereket érintheti, akiknek a gyógyszerszedésük
által gátolva van a K-vitamin anyagcsere a szervezetükben (pl. antibiotikumok).
De előfordulhat különböző élelmiszer és tápanyagfelszívódási zavarban szenvedő
betegeknél, valamint újszülötteknél, csecsemőknél is.Leggyakoribb tünetei a
K-vitamin hiánynak: Hosszabb véralvadási idő Vérzés Csontritkulás Mennyi K-
vitaminra van szükségünk?Nincs hivatalos ajánlás a K2-vitamin bevitelére, mivel
ezen tápanyaggal kapcsolatos kutatások száma folyamatosan növekszik. Azonban
K-vitaminhoz juthatunk, mint már szó esett róla az elfogyasztott
élelmiszerekből, étrend-kiegészítőkből, illetve a bélben élő baktériumok
termelése által is. Így az összes K-vitamin javasolt bevitele nők esetében
hozzávetőleg 90 mikrogramm/nap, míg a férfiaknál 120 mikrogramm/nap.

Adatlap
Ár: | 2.616 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.06.04 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Collango drops d3&k komplex komplex 60 adag 20 ml" című hirdetést látja. (fent)