Betöltés...
Promot.hu > Agrár > Hirdetés

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel

  MINDENHATÓ DUPLAFALÚ ELEKTROMOS PÁLINKAFŐZŐA desztillálóberendezés
pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből ?
szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol
párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a
berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva
minőséges pálinkát állítson elő. Berendezés fő részei:- a duplikált,
100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését 220V-os elektromos felfűtéssel
lehet megoldani.- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.  - ezek a
párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős
eljárásnál, hanem mint ?alszesz gőzök?, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló
(erősítő) oszlopon. Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti
elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a
tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így
minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le. Egy 3 tányéros
oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni,
mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 ? 4 alkalommal újra
finomítanánk.Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a
hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 ? 55 v.%) és tisztább
végtermék párlatot biztosít.   Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű
visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák
egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint
a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát)
állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként
elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz
végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.A termék elhúzás
mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger
feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.  A készüléken
elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben
max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett. A
készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát
jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy
emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció
elejétől a végéig:  80 C° ? 98 C°. Mindezek irányszámok, de a
tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 ? 8 deci mennyiségű elő párlat
elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 ? 90 v% között van. Ez a
koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli
szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag
formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy
beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat
mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer
lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 ? 4 literes tételekben vissza keverhetjük a
következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel
hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol
tartalom.EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van
beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely
elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel
feltölteni! Üst:Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból
készül. Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng
közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az
üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert
kiküszöbölhető az alapanyag leégése.Az üst fedelének hűtő funkciója van. A
rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az
üstbe. Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az
üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik. Az üst és az
üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál. A töltése a felső ajtón át
történik. FIGYELEM!Az érintésvédelmi szempontok miatt, az elektromos bekötést,
csak erre szakosodott szakember végezheti.A bekötést követően a
garanciajegyen ezt igazolnia kell!   

Tovább
Adatlap
Ár: 1.068.390 Ft
Termék: Egyéb
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 11 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel
Lehetőségek
Megosztók

Agrár rovaton belül a(z) "MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel" című hirdetést látja. (fent)



Labor fajsúlymérő 13. tag hőmérővel
Mérési tartomány:1,420-1,480g/ml
Osztásköz:0,001
Hőmérő skála:0+40°C/1°
Teljes hossz:350+-20mm