Nature Cookta Étkezési Citromsav 500g
A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok
gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is. A Nature
Cookta Citromsav ausztriai gyártású étkezési citromsav. Összetételét tekintve
garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben
vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé
tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó
mind gyártási technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a
génmanipulációtól. A citromsav a történelemben Természetes mivoltán kívül
mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk
szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki
az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330
megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán
megtalálhatjuk az összetevők között. A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a
citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb
gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a kettő gyümölcsnél az egyik
legmagasabb. Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a
grépfruitnál és a narancsnál. Értékes citromsavat rejt még magában az
őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta valamint az
ázsiai körte is. A citromsavról további érdekességeket a Wikipédia oldalain
olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Citromsav Citromsav a konyhában A házilag
készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de
édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is. Friss gyümölcseink frissen
tartásához is nagy hasznát vehetjük. Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a
sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. Takarékos választás, mivel
használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul. A Nature Cookta
Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos
ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a
bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is. A borkészítés folyamatából is kiveszi a
részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének,
ízének, savasságának javítására. A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz:100%
citromsav Származási ország:Ausztria
gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is. A Nature
Cookta Citromsav ausztriai gyártású étkezési citromsav. Összetételét tekintve
garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben
vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé
tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó
mind gyártási technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a
génmanipulációtól. A citromsav a történelemben Természetes mivoltán kívül
mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk
szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki
az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330
megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán
megtalálhatjuk az összetevők között. A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a
citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb
gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a kettő gyümölcsnél az egyik
legmagasabb. Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a
grépfruitnál és a narancsnál. Értékes citromsavat rejt még magában az
őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta valamint az
ázsiai körte is. A citromsavról további érdekességeket a Wikipédia oldalain
olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Citromsav Citromsav a konyhában A házilag
készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de
édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is. Friss gyümölcseink frissen
tartásához is nagy hasznát vehetjük. Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a
sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. Takarékos választás, mivel
használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul. A Nature Cookta
Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos
ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a
bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is. A borkészítés folyamatából is kiveszi a
részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének,
ízének, savasságának javítására. A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz:100%
citromsav Származási ország:Ausztria
Adatlap
Ár: | 1.505 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.05.25 |
Eddig megtekintették 47 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Étkezési Citromsav 500g" című hirdetést látja. (fent)