Betöltés...
Promot.hu > Agrár > Hirdetés

Tűzhely, zománcozott üsttel 30 L, öntöttvas tárcsa 52 cm, le

Tűzhely, zománcozott üsttel 30 L, öntöttvas tárcsa 52 cm, lefolyócső, könyök,
50x67 cmAz öntöttvas grilltárcsa ideális a kültéri ételek főzéséhez.Átmérője
52 cm, így lehetővé teszi, hogy több ételt főzzön rövidebb típusban.  Méretek
belső tárcsás serpenyő:Fazék mélysége: 9 cmFazék átmérő: 22 cm Fazék kapacitása:
900 ml olajÜst jellemzői:Anyaga: zománcozott fémlemezÁtmérő: 52.3 mmMagasság:
20 cmMagasság fogantyúval: 49 cmVastagság: 1 mmŰrtartalom: 30 LJellemzők
tűzhely:Anyaga: vasÁtmérő: 50  cm Magasság: 67 cmFalvastagság: 0.8 mm 50 literes
üstökhöz alkalmasSúly: 5,2 kgTisztítás: Törölje le nedves ruhával, majd törölje
le száraz ruhával. Kerülje az olyan szerszámok vagy mosószerek használatát,
amelyek megkarcolhatják az anyagot.Jellemzők lefolyócsövek:Anyaga: festett
lapÁtmérő: 12 cm Súly: 2 kgTisztítás: törölje le nedves ruhával, majd szárítsa
meg. Kerülje az olyan szerek és eszközök használatát, amelyek
megkarcolódhatnak .ElőírásAz öntöttvas termékek használata az első
használatkor:Az első lépés az öntöttvas " szezonozása" , amelyet egy vékony
polimerizált olajréteg hoz létre. Alapvetően egy vékony olajréteget sütnek a
tárcsára, hogy tapadásmentes felületet hozzanak létre, ezt nevezzük továbbra is
"fűszerező" öntöttvasnak.Ezt a grillt  a gyártó pálmazsírréteggel védi az első
használatig történő megőrzés érdekében. Ez egy alapréteg, amelyet az első
használat előtt meg kell mosni. Mindig javasoljuk, hogy az öntöttvasat első
használatkor fűszerezze. Ha van egy régi öntöttvas, amelyben a fűszer
elhasználódott vagy akár rozsdásodott, ne essen kétségbe! Csak le kell
tisztítania csupasz fémre, és újra el kell kezdenie az építést. Mindkét esetben:
új öntöttvas vagy régi használt öntöttvas, kövesse az alábbi lépéseket. A
kezdéshez csak néhány dologra lesz szüksége:Merev kefe (új
öntöttvashoz)MosogatószerPapírtörlőTelítetlen olajMelyik a legjobb olaj
öntöttvas ízesítésére? A telítetlen olajok a legjobbak fűszerezésre, mert kémiai
szerkezetük reakcióképesebb, mint a telített olajok. Ez megkönnyíti
polimerizációjukat fémre. A telített olajokat, például a szalonnát, a zsírt és a
zsírt a múltban gyakran használták, mert olcsók, könnyen hozzáférhetők és
telítetlenek voltak munkájuk elvégzéséhez, de molekulárisan kevésbé ideálisak.
Míg a telítetlen olaj működni fog, egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy a
tiszta szerves lenmagolaj a legjobb - különösen egy nagyobb felújítás esetén.
Legkívánatosabb minősége, hogy technikailag szárítóolaj (lényegében a lenolaj
élelmiszer-megfelelője). Ez azt jelenti, hogy a lenmagolaj levegővel érintkezve
keményedni kezd, ami segíthet kemény polimerizált réteg létrehozásában
öntöttvason. A lenmagolaj azonban drága, és nehéz megtalálni. Mivel
kiegészítőként értékesítik, gyakran az élelmiszerbolt hűtött egészségügyi /
wellness részében található, nem pedig a polcon más étolajokkal. Győződjön meg
arról, hogy a vásárolt olaj organikus, és hogy az egyetlen felsorolt összetevő
az "organikus lenmagolaj". Ha a lenmagolaj egy kicsit túl drágának vagy nehezen
észrevehetőnek tűnik, javasoljuk a szőlőmagolajat.Öntöttvas fűszerezése,
lépésről lépésre:1. Indítás : Nedvesítse meg a kefét egy csepp mosogatószerrel,
tisztítsa meg a teljes öntöttvasat: felső, alsó, oldalsó és fogantyú - mindent.
Ha rozsdás foltok vannak, győződjön meg róla, hogy dörzsölje le őket a csupasz
fémhez. Ha végzett, nulla rozsdásodásnak kell lennie. A mai mosogatószer sokkal
kíméletesebb, és kis mennyiségben használva nem rontja el öntöttvasát. Erről
később, de egyelőre elegendő egy kis mosogatószer az öntöttvas felújításához
való előkészítéséhez.2. Öblítse le és szárítsa meg: Fontos, hogy öblítés után az
öntöttvas száraz legyen. Ha nedves, vagy csak nehezen szárad meg teljesen, tegye
közepes lángra, amíg az összes víz el nem párolog.3. Dörzsölje olajjal: Miután
az öntöttvas megszáradt (és lehűlt), dörzsöljön egy kis csepp öntöttvas
olajat papírtörlővel. Nézze meg, hogy a teljes öntöttvasat vékony olajréteggel
fedje le: felső, alsó, oldalak és fogantyúk. Ügyeljen arra, hogy törölje le a
felesleget - az edényben maradó extra olaj ragacsos lesz a melegítési folyamat
után, ami nem a kívánt eredmény! Az öntöttvasnak száraznak kell lennie a lépés
befejezése után.4. Melegítse fel, hogy felmelegítse az öntöttvas olajjal való
lefedését. Óvatosan melegítsük 1 órán át. 5. Távolítsa el a tűzről és hagyja
kihűlni . Ez eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes!6. Ismételje meg a 3-5.
lépést még legalább kétszer (többször, ha van ideje erre!). A folyamat végén az
öntöttvas fűszerezésének fényes, tapadásmentes feketenek kell lennie. A fűszer
öntöttvason tartásának legegyszerűbb módja, ha rendszeresen főzünk vele! A grill
használata sütéshez nagyszerű módja a fűszerezés folyamatos hozzáadásának. De
mielőtt elkezdené főzni, van néhány dolog, amit először tudni
szeretne.Előfőzés:Az öntöttvas felmelegedése hosszabb időt vesz igénybe, mint
más típusú edények. Tehát mielőtt elkezdené főzni, érdemes egy kicsit
előmelegíteni a grillt. Ezenkívül az előmelegítés segít megakadályozni, hogy az
étel főzés közben ragadjon. Használjon étolajat: Egy kevés étolaj használata
soha nem árt. Attól függően, hogy mit főzünk, általában hozzáadunk egy kis
olajat, különösen olyan ételekhez, mint a tojás.A fém edények rendben vannak:
hacsak nem nyomja meg túl öntöttvasat, a fém edények nem befolyásolják az
öntöttvas fűszerezését. ha jó réteged van.Az öntöttvas tisztításaAz öntöttvas
mosásának legjobb ideje az, ha kissé lehűlt, de nem teljesen. A még meleg
öntöttvas nagyon egyszerűvé teszi a mosást. Ha hagyta teljesen kihűlni, ne
aggódjon. Tegyünk bele egy kis vizet, és tegyük újra a tűzre, amíg újra fel nem
melegszik. Sok mítosz és tévhit van az öntöttvas mosásakor. Tehát állapítsuk
meg. A mosószer mérsékelten rendben van. Ez azért van, mert a fűszerezés már nem
olaj.  Kémiai reakción ment keresztül, és most polimerizált lágyított réteg.
Tehát egy kis víz mosószerrel nem árt neki. Ráadásul, mint fentebb említettük, a
mosogatószer most sokkal szelídebb. Nem árt a fűszerezésnek, mint a múlt lúgos
mosószerei.Bár a mosószerrel ellátott víz nem fog fájni, nem szükséges. Gyakran
csak meleg vizet használunk, amikor kempingezni megyünk.Kaparóval távolítunk el
mindent, ami öntöttvasra tapadt (így amikor még meleg van, akkor a legjobb!). A
kaparónak műanyagnak kell lennie , így elég szelíd. Alternatív megoldásként
használhat ecsetet vagy durva sót. A cél az öntöttvashoz tapadt
élelmiszer-részecskék 100% -ának eltávolítása. Kerülje az acélkefe használatát,
amely kissé túl agresszív lehet, és kimeríti a fűszert. Alaposan öblítse le és
szárítsa meg. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az öntöttvas teljesen
száraz legyen. Még egy kis mennyiségű víz is rozsdához vezethet.Hogyan kell
tárolni az öntöttvasatHa már nagyon jó fűszerezéssel rendelkezik, akkor a
legjobb, ha mosás és szárítás után tárolja.De ha fűszert (vagy védőréteget
szeretne hozzáadni az ételízesítőhöz), akkor a következőket kell tennie: Törölje
le a lemez belsejét egy nagyon vékony olajréteggel . Ha lenmagolaj van,
nagyszerű . Ha nem, akkor egy kis szőlőolaj ugyanúgy elvégzi a munkát. Helyezze
az öntöttvasat tűzre és melegítse, amíg a füst el nem kezd kijönni. Kapcsolja ki
a hőt és hagyja kihűlni. Ez a folyamat megakadályozza, hogy az olaj
megavasodjon. Miután lehűlt, tartsa az öntöttvas tárcsát valahol száraz
helyen.Szóval tessék!Kezelje jól öntöttvasát, és az elkövetkező években jól fog
bánni Önnel. Ha megfelelően gondoskodik, generációkon át tart . Képes lesz arra,
hogy továbbadja őket gyermekeinek. és gyermekeik. Komolyan, az emberek majdnem
100 éves öntöttvas edényeket és serpenyőket használnak!

Tovább
Adatlap
Ár: 261.809 Ft
Termék: Egyéb
 
Feladás dátuma: 2024.05.30
Eddig megtekintették 3 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Tűzhely, zománcozott üsttel 30 L, öntöttvas tárcsa 52 cm, le
Lehetőségek
Megosztók

Agrár rovaton belül a(z) "Tűzhely, zománcozott üsttel 30 L, öntöttvas tárcsa 52 cm, le" című hirdetést látja. (fent)



Növénytermesztés Ragasits István, Ivány Károly, Kismányoki Tamás könyvemezőgazdaság, mezőgazdasági növénytermesztés, mezőgazdasági könyv,Kiadó: Mezőgazda KiadóKiadás éve: 1994 Kiadáshelye: BudapestKiadás: Második, átdolgozott kiadásISBN: 9639358282Kötés típusa: puha papírkötésTerjedelem: 377...