Betöltés...
Promot.hu > Agrár > Hirdetés

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel

0 MINDENHATÓ DUPLAFALÚ ELEKTROMOS PÁLINKAFŐZŐA desztillálóberendezés
pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből ?
szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot.
Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést,
annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát
állítson elő. Berendezés fő részei:- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst,
melynek fűtését 220V-os elektromos felfűtéssel lehet megoldani.- az üstből
felszálló pára áthalad az üstfedélen. - ezek a párák azonban nem kerülnek
lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint ?alszesz
gőzök?, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon. Az oszlopon
belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek
biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a
folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció
zajlik le. Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan
desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett
alszeszt 3 ? 4 alkalommal újra finomítanánk.Ez jelentős munka- és hőenergia
megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú,
( 90 ? 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít. Az oszlopfejhez egy
csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely
biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra
(reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való
kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon.
Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz
végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.A termék elhúzás mennyiségi
szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap
nyitásával vagy fojtásával végezzük. A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik,
hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5 míg az üst- és
oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett. A készüléken elhelyezett hőmérők
(TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a
készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek.
Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig: 80 C° ? 98 C°.
Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 ? 8 deci
mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 ? 90 v%
között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ±
5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen
szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy
beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat
mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk,
vagy kisebb, 2 ? 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre
adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be
az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.EXTRA: a
tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel
lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt,
ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni! Üst:Az üst tiszta,
minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül. Az üstök
alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst
alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem
szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag
leégése.Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a
magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe. Az üst és az üstfedél
illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található,
melybe az üstfedél illeszkedik. Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként
szolgál. A töltése a felső ajtón át történik. FIGYELEM!Az érintésvédelmi
szempontok miatt, az elektromos bekötést, csak erre szakosodott szakember
végezheti.A bekötést követően a garanciajegyen ezt igazolnia kell!

Tovább
Adatlap
Ár: 1.260.005 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 59 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel
Lehetőségek
Megosztók

Agrár rovaton belül a(z) "MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel" című hirdetést látja. (fent)



Labor fajsúlymérő 7. tag hőmérő nélkül
Mérési tartomány:1,060-1,120g/ml
Osztásköz:0,001
Teljes hossz:280+-20mm